Om Gedehøjgård

OM GEDEHØJGÅRD

Gedehøjgård skal fungere som samlingspunkt for alle, der nyder naturen eller islandske heste. Gården ligger midt i det naturskønne Odsherred - tæt på både skov og vand.


Vi er også et stutteri, der avler islandske heste - og elsker at se dem vokse op og blive fantastiske rideheste!Historien

Gedehøjgårds navn kan føres tilbage til stednavnet ”Gedehøj”, en lille bronzealderhøj, som ligger ved Jyderup Skov. Man passerer den, hvis man rider eller går ad den offentlige sti mellem Gedehøjgård og Jyderup Skov.

Gården er en slægtsgård, og har været drevet som landbrug, først med dyr, senere grøntsager - og nu er gården altså stutteri.


I dag står Gedehøjgård med et større foldanlæg, ovalbane, dressurbane, passpor, ridehus, natursti, tre små nyanlagte søer, et ældre vådområde, fint bevaret overdrev, klassisk eng, store græsmarker – alt dyrket og drevet med respekt for balancen mellem naturen og en fornuftig udnyttelse af landbrugsjorden.  Gedehøjgård beboes af islandske heste, her dyrkes foderet til dem, og her nydes gode stunder mellem heste og mennesker.