Avlen

AVLEN

Gedehøjgård har været aktivt stutteri siden 2006. Vi er et lille stutteri med godt hestemateriale. Vi ønsker at avle smukke, gode rideheste med med et godt og samarbejdsvilligt sind. Vi får en håndfuld føl om året, primært på kårede hopper, men også hopper, der er fremragende rideheste og "warhorses" bliver brugt i avlen.


Det gør, at vi hver dag savner at ride på vores avlshopper - men lige præcis dét gør dem gode at avle på, og er med til at sikre at vi altid har lyst til at ride en tur på en hest fra Gedehøjgård.I CAN MAKE A GENERAL IN FIVE MINUTES, BUT A GOOD HORSE IS HARD TO REPLACE

- Abraham Lincoln


Vi begyndte for alvor at avle mere målrettet, da vi inddrog kårede hopper i avlen i 2013. Herefter er de første heste fra vores avl blevet vist til kåring med stor success. Særligt kan fremhæves Völur og Vökull fra Gedehøjgård - begge efter vores hoppe Valva. De blev begge fremstillet kun 4 år gamle af Søren Madsen fra Debelmose Isheste, på alle fineste vis. Völur fra Gedehøjgård blev tildelt ærespris som årets 4-års hingst 2017, og lillebror Vökull fra Gedehøjgård gjorde ham kunsten efter året efter og fik tildelt ærespris som årets 4-års hingst 2018. Vökull blev desuden udnævnt til årets hingst på tværs af aldersgrupper i 2018 - og udtaget til at repræsentere Danmark til VM i avl i 2019.


Vi glæder os til fremtiden - og især at se hvad afkommene efter disse hingste viser.

Titlen som Årets hingst 2018 uddeles til en hingst, der har gjort sig særligt bemærket. Kriterierne for denne kategori er, at det er en hingst, som har gjort sig positiv bemærket i avlen og/eller på konkurrencebanerne. Det kan være en bemærkelsesværdig præstation ved en kåring (enten egen kåring eller afkomskåring eller et større antal kårede afkom). Som 1. Prioritet skal det være en danskavlet.

Årets hingst 2018 er: Vökull fra Gedehøjgård

Vökull blev kåret i Herning i år med en total på 8,60 – kun 4 år gammel. Det gør ham til den højst kårede, danskavlede 4-års nogenside og den 2. højst kårede 4-års i verden (kun overgået af Konsert frá Hofi).

Stort tillykke til Vökulls ejere og avlere, Hanne Ravn Hansen og Kristiane Brun Hansen.

- Dansk Islandshesteforening


GEDEHØJGÅRD HESTE:

Se et lille udpluk af nogle af hestene fra vores avl i galleriet herunder: